Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Βαλς με 12 θεούς - Δείτε τα επεισόδια 6,7,8,9,10Επεισόδιο 6 : Ο Κωστής βλέπει σοκαρισμένος την Αντιγόνη να ερωτοτροπεί με τον εραστή της , χωρίς να ξέρει ποιος είναι. Η Ελπίδα πιέζεται απ το Λευτέρη να συζήσουν ενώ δένεται όλο και περισσότερο με το κοριτσάκι στο νοσοκομείο. Ο πατέρας της Αντιγόνης αντιδρά άσχημα στο νέο του χωρισμού της με τον Κωστή και την πιέζει να γυρίσει στο γάμο της, χωρίς να ξέρει πως είναι ερωτευμένη με το Μηνά. Η Κλαίρη φλερτάρει όλο και πιο πολύ το Νικήτα που ακόμα της παριστάνει τον πιστό σύζυγο. Η Μαρίνα βρίσκει τη μητέρα της αναίσθητη από το αλκοόλ κι αρχίζει να ψάχνει το ρόλο του πατέρα της στην ιστορία, ενώ αυτός ερωτοτροπεί με την ερωμένη του. Ο Κωστής τσακώνεται με την Αντιγόνη κατηγορώντας την για απιστία, προκαλώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση της Σοφίας που τον διώχνει από το σπίτι. Γυρνώντας στο ξενοδοχείο, είναι σε απόγνωση και βγαίνει στη βεράντα θέλοντας να δώσει ένα τέλος σε όλα.


Επεισόδιο 7 : Η Ελπίδα καταφέρνει να κρατήσει τον Κωστή στη ζωή. Τον προτρέπει να πολεμήσει για να κρατήσει την οικογένεια του, όπως και τη δουλειά του. Η Αντιγόνη όμως καταφέρνει να πάρει με το μέρος της τη Σοφία . Η Μαρίνα υποψιάζεται πως η Κλαίρη και ο Νικήτας είναι ζευγάρι, αυτός προσπαθεί να διαλύσει τις υποψίες της ενώ ταυτόχρονα πηγαίνει στη Ναταλία και τη διεκδικεί αποφασιστικά. Η Ναταλία αγωνίζεται να αντισταθεί στα αισθήματά της και να τον διώξει. Η Νάσια τη στηρίζει αλλά είναι δύσκολο να ξεφύγει. Παράλληλα, η Μίνα, η ερωμένη του Δημήτρη ζητά όλο και περισσότερα ενώ αυτός προσπαθεί να κρατήσει κρυφή τη σχέση του από την Αλίκη από την οποία εξαρτάται οικονομικά. Ο πρόεδρος ξετυλίγει το πονεμένο κομμάτι της δικής του ζωής , ενώ έρχεται σε επαφή με την Αντιγόνη για να μάθει την αλήθεια. 


Επεισόδιο 8 : Η Αντιγόνη λέει στον Κωστή ότι ίσως πάει μαζί του στη γιορτή της εταιρίας, προκαλώντας την οργή του Μηνά, που της απαγορεύει να το κάνει. Η Μαρίνα μαθαίνει από μια μεσίτρια ότι ο Δημήτρης, ο πατέρας της, ψάχνει να της αγοράσει ένα διαμέρισμα κι απορεί, γιατί δεν ξέρει, φυσικά, ότι ο Δημήτρης σκοπεύει να το αγοράσει για τη Μίνα. Ο Λευτέρης κανονίζει να φάνε έξω με την Ελπίδα, αλλά, εκείνη τον στήνει για να βοηθήσει τη Γιαννούλα, ένα κοριτσάκι που η μαμά του είναι άρρωστη, να γράψει την έκθεση για το σχολείο της. Το βράδυ, οι τέσσερις πηγαίνουν με τη Γιαννούλα σινεμά. Όταν ο Κωστής γυρίζει σπίτι μετά το σινεμά, βλέπει έκπληκτος την Αντιγόνη να κατεβαίνει από ένα σπορ αμάξι και να φιλάει τον οδηγό.Επεισόδιο 9 : Ο Κωστής παρακολουθεί το σπορ αμάξι, απ΄ το οποίο βγήκε η Αντιγόνη, για να μάθει ποιος είναι ο οδηγός. Ο Λευτέρης κάνει σκηνή ζηλοτυπίας στην Ελπίδα, επειδή την έφερε στο σπίτι ο Κωστής. Ο Νικήτας περιμένει τη Ναταλία έξω απ΄ το σπίτι της και, παρά την άρνηση της, καταφέρνει να την τουμπάρει και να κάνουν έρωτα. Η Αντιγόνη λέει στον Κωστή ότι θα πάει μαζί του στη γιορτή της εταιρίας, εξοργίζοντας το Μηνά. Η Μαρίνα λέει στην Αλίκη, τη μητέρα της, για το διαμέρισμα που θέλει να της αγοράσει ο πατέρας της κι η Αλίκη υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει. Η Ναταλία είναι πολύ στεναχωρημένη που ο Νικήτας δεν έμεινε μαζί της όλο το βράδυ και μιλάει γι΄ αυτό στη Νάσια. Κάποια στιγμή η κουβέντα έρχεται στην κόρη της Νάσιας κι η Νάσια ταράζεται πολύ. Η Αλίκη πάει στη διεύθυνση που είναι το διαμέρισμα που αγόρασε ο Δημήτρης, ενώ ταυτόχρονα φτάνουν στην πολυκατοικία κι ο Δημήτρης με τη Μίνα.


Επεισόδιο 10 : Ο Μηνάς είναι έτοιμος να αποκαλύψει στον Κωστή τη σχέση του με την Αντιγόνη, αλλά, τους διακόπτει ο Πρόεδρος. Η Αντιγόνη λέει στον Κωστή ότι άλλαξε γνώμη και δε θα πάει τελικά μαζί του στη γιορτή της εταιρίας. Η Ελπίδα, με τη βοήθεια της Μαρίνας και της Ναταλίας, αγοράζει ένα σέξι φόρεμα για την έξοδο της με το Λευτέρη, αλλά, είναι διστακτική για το αν πρέπει να το φορέσει ή όχι. Η Νάσια ζητάει απ΄τη Ναταλία να μείνει μεταξύ τους η κουβέντα που έκαναν για την κόρη της. Ο Πρόεδρος ρωτάει το Μηνά, αν συμβαίνει κάτι στον Κωστή, γιατί τον βλέπει αφηρημένο τελευταία. Ο Μηνάς συγκρατείται με πολύ κόπο για να μην του πει για το χωρισμό του Κωστή με την Αντιγόνη. Ο Δημήτρης πάει με την Αλίκη σ΄ένα καλό εστιατόριο για να διαλύσει τις υποψίες της για τη Μίνα και στο ίδιο εστιατόριο, τυχαία, πάει κι ο Λευτέρης την Ελπίδα. Στη γιορτή, ο Πρόεδρος ρωτάει τον Κωστή, πού είναι η Αντιγόνη.


Περιγραφή

 Ο Κωστής (Μάνος Παπαγιάννης), η Μαρίνα (Αντωνία Χαραλάμπους), η Ελπίδα (Μαρίνα Βρόντη) και η Ναταλία (Χρυσή Ανδρέου) γνωρίζονται μετά από μια καραμπόλα. Ο καθένας κουβαλά ένα παρελθόν, έντονο και οδυνηρό.

Ο Κωστής, έχει προσπαθήσει δέκα χρόνια να τα καταφέρει επαγγελματικά, και τη στιγμή της επιβράβευσης, η γυναίκα του, ζητά διαζύγιο. Μένει χωρίς σπίτι, χωρίς οικογένεια, νιώθει να μην έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Ο Κωστής πρέπει να ξαναφτιάξει τη ζωή του, πρακτικά και ουσιαστικά, να κερδίσει τη σχέση του με την κόρη του, να ξεπεράσει την απιστία της γυναίκας του, να νιώσει ξανά τη δυνατότητα να αγαπήσει.

Η Μαρίνα, παντρεμένη με ένα όμορφο και συμφεροντολόγο σύζυγο, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια. Δεν έχει ακόμα ξεπεράσει τον νεανικό της έρωτα, που την ακολουθεί από τα φοιτητικά της χρόνια. Όταν ο πατέρας της καταστρέφεται οικονομικά, ο σύζυγός της, την εγκαταλείπει κι αυτή αποφασίζει να εργαστεί και να αλλάξει ζωή. Προχωρά στο διαζύγιο με τον άντρα της, ενώ την ίδια στιγμή, ανακαλύπτει πως έχει μείνει έγκυος μαζί του. Ξαναβλέπει τον παλιό της έρωτα, το Φίλιππο, και μετά από δισταγμούς και φόβους παραδίνεται ξανά στην αγάπη του, ξεπερνώντας ακόμα και το γεγονός ότι το παιδί που θα γεννήσει ανήκει σε κάποιον άλλον. Αυτός όμως δεν έχει ξεπεράσει την απόρριψη που δέχτηκε κάποτε από αυτήν και με τη σειρά του την τιμωρεί… Μέχρι να αποδεχτεί ότι η αγάπη είναι ισχυρότερη από κάθε εγωισμό και ανάγκη για εκδίκηση.

Η Ελπίδα, νοσοκόμα στο αντικαρκινικό, διατηρεί ερωτικούς δεσμούς, μόνο και μόνο για να μην την διαλύει η μοναξιά. Δεν αγαπά και δεν δένεται με κανέναν απ’ αυτούς. Έχει χωρίσει τον άντρα που παντρεύτηκε στα δεκαοκτώ γιατί δεν είχε καμιά ουσιαστική σχέση μαζί του. Νιώθει έντονα τη μάχη με το θάνατο, που ζουν οι ασθενείς της και λειτουργεί στη σχέση με τους τρεις, σαν ο καταλύτης, που τα καταλαβαίνει όλα και παρεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή. Διατηρεί μια σχέση με το Λευτέρη που την βάζει σε διαδικασία να σκεφτεί μια διαφορετική ζωή με παιδιά και οικογενειακή ευτυχία, αλλά οι δαίμονες από το παρελθόν δεν την αφήνουν να προχωρήσει. Νέα είχε εμπλακεί σε ένα δυστύχημα με θύμα ένα δωδεκάχρονο κοριτσάκι… Ζητά την εξιλέωση μέσα από τη δουλειά της νοσοκόμας, αλλά παράλληλα αποφασίζει να βρει τους γονείς του. Βρίσκει τον πατέρα του κοριτσιού – που είναι ο πρόεδρος της εταιρείας που εργάζεται ο Κωστής – τον Νίκο Κυριακίδη (Στράτος Τζώρτζογλου) και τον ερωτεύεται πραγματικά… Το δίλημμά της είναι αν θα αποκαλύψει το ποια είναι και τι ρόλο έχει παίξει στη ζωή του…

Ο Νίκος Κυριακίδης είναι ένας δίκαιος άνθρωπος, ένα σημαντικό στέλεχος της εταιρείας, αυτός που εμπιστεύεται τον Κωστή και του δίνει τη θέση του διευθυντή. Είναι μοναχικός και ζει με τις μνήμες της τραγικής κατάληξης της οικογένειας του. Έχασε τη δωδεκάχρονη κόρη του και η γυναίκα του έφυγε μακριά, προσπαθώντας να γλιτώσει από την κατάθλιψη που τύλιγε τον ίδιο… Ερωτεύεται την Ελπίδα χωρίς να γνωρίζει ποια είναι. Όταν έρχεται η αποκάλυψη, το δίλημμα του ανάμεσα στην αγάπη και την απόδοση δικαιοσύνης είναι μεγάλο…

Η Ελπίδα στο τέλος – αφού βιώνει το μεγάλο έρωτα – νοσεί και η ίδια, και οδηγείται γενναία στη μάχη με το δικό της πεπρωμένο. Μόνη στην αρχή, όπως – εκτός απ’ αυτούς τους δώδεκα μήνες – έζησε. Μετά, με τη συμπαράσταση των φίλων και του Νίκου που με την αγάπη του προσπαθεί να νικήσει το θάνατο…

Η Ναταλία, έχει μια αλυσίδα αποτυχημένων δεσμών. Ενώ είναι όμορφη, γλυκιά, με κατανόηση, όλοι της οι εραστές την παρατούν, την βαριόνται. Η σχέση με την οικογένεια της περίεργη, απαιτεί λύση. Είναι υιοθετημένη και έχει εισπράξει απόρριψη αντί για στοργή και αγάπη. Η σχέση της με τη θετή της μητέρα και την αδερφή της είναι πολύ κακή. Η μόνη που στέκεται σαν άγγελος γι αυτήν είναι η Νάσια Αγραφιώτου (Κάτια Δανδουλάκη), διάσημη συγγραφέας, της οποίας τα βιβλία επιμελείται. Η Νάσια γίνεται φίλη και μέντορας της Ναταλίας, ενώ αποκαλύπτει σιγά-σιγά την αληθινή της ταυτότητα προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στη σχέση τους… Όταν η Ναταλία νιώθει πως ερωτεύεται τον Κωστή, αισθάνεται φόβο. Αισθάνεται ανεπαρκής και αρνείται να μπει στη διαδικασία μιας παραπάνω απόρριψης, που θα της στερήσει ένα σημαντικό φίλο. Την πονά να τον βλέπει με άλλες γυναίκες. Σιγά-σιγά όμως, με την αγάπη των άλλων, η προσωπικότητα της ανθίζει και αποκαλύπτεται, εκδηλώνει τον έρωτα της και κερδίζει την αγάπη του Κωστή, αλλά και της κόρης του, της Σοφίας.

Οι ιστορίες των τεσσάρων προχωρούν παράλληλα, με συνεχείς ανατροπές, τους δώδεκα μήνες που κρατά η φιλία τους. Επιδρούν και στηρίζουν ο ένας τον άλλο. Συμπάσχουν αλλά και ορθώνουν το ανάστημα τους σε όποιον βλάψει ή πληγώσει, κάποιον από τους τέσσερεις.

Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Μάνος Παπαγιάννης, Στράτος Τζώρτζογλου, Αντωνία Χαραλάμπους, Μαρίνα Βρόντη, Χρυσή Αντρέου,  Κωνστάντια Παύλου, Γιώργος Τζωρτζής, Έλενα Ευσταθίου, Αγγελική Φιλιππίδου, Κώστας Καζάκας, Βίβιαν Νικολαϊδου, Μιχάλης Μακρής, Άλκης Χρήστου, Ελένη Οδυσσέως,  Γιάννης Ιωάννου, Τζούλη Τσόλκα, Μαρία Μπεγιάζη, Γιώργος Σοφοκλέους, Κώστας Σχοινιού, Αστέρω Κυπριανού, Ίρια Ψαρά, Αρετή Θεοδώρου

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Γεωργίου, Δημήτρης Δεμοιράκος

Σενάριο: Μαρία Γεωργιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...