Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πανακότα βανίλιας με μαριναρισμένες φράουλες από τον Γιάννη Λουκάκο.


Η πανακότα είναι ένα δροσερό επιδόρπιο και μάλιστα από τα πιο γνωστά, εύκολα και αγαπημένα.
Η συγκεκριμένη συνταγή χρειάζεται μόνο 30 λεπτά .


ΥΛΙΚΑ

Για την πανακότα
1 κιλό κρέμα γάλακτος
15 γρ. ζελατίνη
110 γρ. ζάχαρη
2 στικ βανίλια φυσική
Για το γαρνίρισμα
75 γρ. νερό
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
20 γρ. σιρόπι από μπαλσάμικο ξίδι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πανακότα
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
Βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κρυώνουμε την κρέμα στους 30° C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο, για να πήξει η κρέμα. Γαρνίρουμε με τις φράουλες και το σιρόπι ξιδιού.
Για το γαρνίρισμα
Φτιάχνουμε σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κρυώνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τις μισές φράουλες και το ξίδι.

Αλέθουμε, σουρώνουμε και προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...