Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Φιογκάκια με τόνο ελιές και κάπαρη από το Άκη Πετρετζίκη.


Χρόνος Εκτέλεσης : 15 λεπτά
Κόστος: 12.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: 4


Τι χρειάζεσαι:

Υλικά
400 γραμμάρια ζυμαρικά φιογκάκια
Ελαιόλαδο
100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κονσέρβες τόνος σε λάδι
4 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος


Πως το φτιάχνεις:

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό για όση ώρα αναφέρεται στη συσκευασία τους. Αφαιρούμε, στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν.

Κατά τη διάρκεια που βράζουν τα μακαρόνια ξεπλένουμε καλά την κάπαρη με πολύ νερό. Στραγγίζουμε.

Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να τσιγαριστούν για ένα λεπτό και προσθέτουμε τον τόνο τον οποίο έχουμε στραγγίξει, τις ελιές και στο τέλος το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κάπαρη… Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι.

Σερβίρουμε αμέσως.



Μικρά Μυστικά:

Αν θέλουμε τηγανίζουμε την κάπαρη σε λίγο ελαιόλαδο
Γενικά τα λεία ζυμαρικά είναι για τις πιο αραιές σάλτσες ενώ αυτά με ραβδώσεις ή γενικά τα αδρά είναι για πιο πυκνόρευστες σάλτσες

Πηγή: oisyntagesmou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...